24 Temmuz 2008 Perşembe

Şebnem Ferah ‘bu sefer’ çok iyi olmuş

Şebnem Ferah ‘bu sefer’ çok iyi olmuş
yigit.karaahmet@aksam.com.tr



Şebnem Ferah’ın yapığı müzikten pek hoşlanmadığımı çeşitli laf geçirişlerle defalarca ifade etmiştim. Ama bu hanımefendinin ekibi çok kibar insanlardan oluşur. Her karşılaştığımızda hiç bu konuyu açmayıp, muhabbete devam ederler. En son olarak da Şebnem Ferah’ın yeni çıkan 10 Mart 2007 İstanbul konserinin DVD’sini göndermişler. Ve yaptıkları işe o kadar güveniyorlar ki arayıp “Bu sefer bir izle. Merak ettik, nasıl bulacaksın” dediler. Gayet cesurca. O yüzden merak ettim ve Şebnem Ferah’a İstanbul Senfoni Orkestrası’nın eşlik ettiği bu konseri izledim.

Bir şeye gereksiz laf sokmayacaksın. Bir işte iyiyse iyidir. Ve bu konser DVD’si de iyi. Tamam, kusur arasak bulamaz mıyız? Bir iki ufak tefek şey vardır. Ama özünde gerçekten olmuş.

Bir kere en önemli şey sahnede yer alan, herkes dersine çok iyi çalışmış. Şöyle ki memleket sanatçılarımız senfoni orkestralarıyla buluşup lüzumsuz konserler vermekten pek hoşlanır. Bir şey var zanneder gidersiniz bu konserlere hiç kimse prova yapmamıştır, şarkıcı ayrı söyle, keman ayrı çalar, davul diğer taraftan öter. Biraz özen gösterip çalışanlarda en fazla üç şarkıda birbirlerine tahammül edebilirler. Sonraki 17 şarkıda senfoni orkestrasının sadece görüntüsü vardır, tüm müzik şarkıcının kemanından, darbukasından, düdüğünden gelmektedir.

Senfoni orkestrası bu durumda sadece vi- yolonsel çalan entel kadın dekoru olur.

Ama Şebnem Ferah’ın konserinde tüm orkestra üyeleri çok uyumlu. Ayrıca Şebnem’in kendi grubu işin şov kısmını da ele almış. Ağzına kadar dolu olan Bostancı Gösteri Merkezi’ni 23 şarkı boyunca susturmadan eşlik ettiriyorlar. Ayrıca yönetmen Hakan Utangaç’ı da tebrik etmek lazım. Kameralar o coşkuyu birebir hissettirmeye başlıyor.

Konserde iyi olan başka bir unsur da seyirciler. Abicim; para versen insanları bu kadar bağırtamazsın. Bunlar bir de üstüne para vererek gittiler bu konsere. Ve bir saniye susmuyorlar. Gençler tabii, kanları kaynıyor. En son bir Beatles konserinde bu kadar eğlenmiş gibi hissediyorum kendimi! (Bkz: Yaşlılık depresyonu)

Uzun lafın kısası, Şebnem Ferah’ın konser DVD’si çok başarılı. Hiçbir masraftan kaçınılmamış, fotoğraflarıyla, görüntüleriyle, aralarda verdikleri küçük oyunlarla yurtdışından ağzımızın suyu aka aka getirttiğimiz DVD’len hiç farkı yok (Ne yani Madonna bilmem kaç milyon dolar harcayınca oluyor. O paranın belki onda biri fiyatını harcayarak bu yapılınca olmuyor. Bu bütçeye yapılabilecek en incelikli işi çıkarmışlar).

O yüzden sevmeseniz de, beğenmeseniz de bu DVD’yi alın. En azından ülkemizde de arada bir uyduruk olmayan işler yapılabildiğini görüp sevinirsiniz. Kanınız kaynar, iyi gelir.

Hiç yorum yok: